Du har ingen varer i handlekurven.
Lukk
Søk
Filters
Bloggarkiv
RSS

Blogg

Våre børsemakere

Børsemaker og verkstedssjef Runar Jonsson

Runar Jonsson er vår Islandske børsemaker og er sjef for verkstedet.

Runar er oppvokst på Island men har bodd og jobbet som børsemaker i Norge i 12år nå. Han er utdannet og har sitt fagbrev fra Colorado School of Trades i Colorado, USA der han studerte i 2005-2006.

Runar har tatt mange kurser og opplæring hos flere produsenter som for eksempel Krieghoff, Benelli, Sako/Tikka, Bettinsoli, Tanfoglio, Schultz & Larsen, Remington, Mossberg for å nevne noen. Med 12års erfaring får han til det meste innen faget på alt av våpen.

Runar er en ivrig skytter og skyter med det aller meste men legger mest vekt på Langhold, PRS og 3-600m F-Class siden litenskapen er presise rifler og utfordring med lange hold. Der har han vunnet flere stevner og er godt kjent i miljøet. Han liker seg nok bedre på skytebanen enn på jakt men det blir noen jakt turer i løpet av året alikevel der det blir jaktet på det meste.

 

Børsemaker Fredrik Ås Orerød

Fredrik Ås Orerød fra Andebu i Vestfold har vært hos oss lengst av de 3 børsemakerene som jobber her nå.

Fredrik har jobbet hos Jakt & Friluft siden 2010. Fredrik tok sitt fagbrev ved Gauldal Videregående skole i 2008 etter 3 års utdannelse. Med sine 8 år i faget er Fredrik en solid børsemaker som får til det aller meste med våpen og i Jakt og Friluft har han vært bort i omtrent det som finnes.

Ivrig skytter med DFS som spesialitet der han har skutt i mange år på høyt nivå, han har vært med på Kongelaget på LS 2015. I de siste årend har Fredrik også blitt en veldig habil Jaktfelt skytter med mange veldig gode resultater der det toppet seg på NM 2018 i Åmli med en fantastisk 2 plass. Fredrik skyter også løpende elg, Nordisk Jaktskyting og mer og mer forskjellige hagle disipliner.

Fredrik er også en ivrig jeger der høsten tilbringes mye i heia på jakt etter det meste som kan jaktes i Norge samt jakt i utlandet forekommer.

 

Børsemaker Sindre Nyland

Sindre Nyland kommer fra Sokna på Ringerike. Han er vår nyeste børsemaker og har vært hos oss i 3 år. Han tok sitt fagbrev på Gauldal Videregående skole i 2016 etter 3 års utdanning. 

Tross sin korte karriere er Sindre en flink og habil børsemaker med store ambisjoner. Han jobber døgnet rundt og står på uten like. Sier aldri nei til en utfordring og stiller alltid med et smil for å hjelpe. I Jakt & Friluft sitt høye tempo og stor gjennomgang av alle typer våpen går lærekurven fort opp.

Sindre liker å skyte og har valgt Jaktfelt, Nordisk Jaktskyting og Løpende Elg som sitt brennpunkt men prøver seg også litt på langholds skyting som utfordring. Sindre har også begynt med hagleskyting og trives godt med det au. Resultatene blir bedre og bedre for hvert stevne!!

Ellers er Sindre en ivrig jeger og jakter som flere i Jakt og Friluft mer eller mindre hele høsten på det meste som er lov. Sindre satser på hund i fremtiden med jakt som mål. På fritiden bruker Sindre mye av tiden sin til sykling. Han har bl.a. gjennomført Trondheim-Oslo sykkelrittet på tiden 18.26t.Slå den dere!