Lukk
0 items
Du har ingen varer i handlekurven.
Alle kategorier
  Filters
  Innstillinger
  Søk

  Søke om våpen

  Slik søker du om våpen

  Du kan nå søke om våpen digitalt: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-tillatelse-til-vapen/

  Skal du få/ kjøpe eller arve skytevåpen eller våpendeler må du ha tillatelse fra politiet. For å få det må du søke om tillatelse ved å fylle ut søknadsskjema.

  For å enkelt illustrere hvordan en våpensøknad fylles ut, kan du ta inspirasjon fra eksempelsøknaden under.

  Dette er et eksempel som viser til en kunde som søker etter en hagle kaliber 12/76 hvor våpenet ikke er halvautomatisk, og kunden har heller ikke helt bestemt seg for hvilken type eller modell han ønsker å kjøpe. Derfor er feltene om pipelengde, fabrikkmerke, modell og nummer ikke skrevet på i første omgang. Når søknaden godkjennes og kunden har bestmt seg or hvilket våpen han ønsker, fyller vi ut denne informasjonen når vi sender informasjonen videre til politiet. Dersom du har våpenkort fra tidligere skal, våpenkortnummeret og hvor politimesteren har sendt ut kortet fra, settes i feltene under der du har satt hvilket skytterlag / klubb du skyter ved.

  Når skjemaet er fylt ut må du legge ved kopi av enten eller jegeravgiftskortet ditt eller kopi av medlemskortet til den skytterklubben du skyter ved. Videre kommer de fleste politikontor til å etterspør bilder / dokumentasjon på FG-godkjent våpenskap om du kjøper våpen for første gang. Her er det nok å ta bilde av våpenskap eller kopi av kvittering av kjøpt skap og legge ved søknaden.

  For mer informasjon rundt krav til søknadsprossessen kan du lese her: https://www.politiet.no/tjenester/vapen/soke-om-vapentillatelse/

  Aldersgrenser:

  Aldersgrensen er 18 år på rifle og hagle. Dersom søkeren er under 18 år kreves det at søkeren er over 16 år og har bestått jegerprøven for å søke om våpen og at verge signerer i feltet under søkeren. For håndvåpen er aldersgrensen 21 år, og det er ikke mulig å søke om aldersdispensasjon fra dette kravet. For håndvåpen kreves også aktivt medlemskap i skytterklubb i 6 mnd før søknad kan innvilges.

  Godkjendt søknad:

  En søknad er gyldig i 12 mnd fra innvilget dato. Det betyr at du har 1 år (12 mnd) på deg til å kjøpe våpenet. (Noen Politikamre sitter med eldre søknadsskjemaer hvor det står 6 måneders gyldighet, men det er 12 måneder som er gjeldende bestemmelse.) Hvis en forhandler har problemer med å skaffe deg det våpenet du ønsker innen denne tidsfristen, eller du av en annen grunn ikke får brukt den innen 12 mnd, kan den forlenges med ytterligere 6 mnd. Fornyelse må gjøres av politiet før søknaden går ut, hvis ikke må du søke på nytt.
  Har du handlet våpen hos oss skal søknaden i ALLE eksemplarer sendes oss pr post. Adressen: Jakt & Friluft AS, Postboks 1610 Stoa, 4857 Arendal. Vi fyller da ut resterende felter og sender deg våpenet i retur med et eksemplar av søknaden som fungerer som midlertidig våpenkort frem til det originale våpenkortet foreligger.

  Avslag:

  Grunner til avslag kan være at søker ikke har avlagt jegerprøve, ikke er aktiv konkurranseskytter, er under alderskravet, har kriminell bakgrunn eller har særskilte grunner som gjør at søker ikke er egnet til å inneha våpen. Særskilte grunner er ikke spesifisert, men det kan være psykiske lidelser, alkoholisme/misbruk av medikamenter, eller alder.
  Alle avslag kan ankes til Politidepartementet.

  Kjøp av luftvåpen:

  Ved kjøp av luftvåpen, må dere også sende inn kopi av legitimasjon. I Våpenloven står det tydelig at eieren av luftvåpenet er ansvarlig for konsekvensene rundt bruken av våpenet. Vi minner om aldersgrensen på 18 år for kjøp av luftvåpen

  Kjøp av ammunisjon og ladekomponenter på nett:

  Våpenkort for valgt kaliber og kopi av førerkort eller pass må sendes til oss. Send scannet fil eller foto av dette (nært og lesbart – gjerne mobilfoto) i en e-post til vpk@jaktogfriluft.no
  Uten mottatt våpenkort og legitimasjon, kan vi ikke sende deg ammunisjon eller våpen.
  Ammunisjon og våpen sendes med Bring over hele landet!

  Bestille våpen i Nettbutikken - det er enkelt!

  1. Du kjøper våpen på nett akkurat som du gjør med andre varer.  Klikk deg gjennom handelen i nettbutikken.
  2. Send din godkjente kjøpetillatelse (originalen med alle kopiene) og kopi av legitimasjon. Dette sendes til:

   Jakt & Friluft AS

   Postboks 1610 Stoa

   4857 Arendal

  3. Vi sender deg våpenet så snart papirene er mottatt!

  4. Har du ikke søknaden klar vil vi legge av våpenet i påvente av godkjendt søknad!

  Trenger du søknadsskjema? Send en e-post til nettordre@jaktogfriluft.no med adresse og antall søknader du ønsker så sender vi søknad samme dag!