• Fri frakt over 3000.-
  • Rask levering
  • Gratis bytte
Reolink, fremtidens viltkamera og overvåkingskamera
Jakt

Reolink, fremtidens viltkamera og overvåkingskamera

Viltkamera er noe mange kjenner godt til innen nå. Et lite kamera som starter å filme eller tar bilde ved at bevegelsessensoren detekterer bevegelse. Tradisjonelt ble bildene laget på et minnekort i kameraet helt til man kom forbi kameraet neste gang for å sjekke minnebrikken og bytte batterier. Her fikk man bare et raskt innsyn i hva som hadde tidligere beveget seg fremfor kameraet og man fikk aldri sett bevegelsene i sanntid, man var alltid flere timer bak det som hadde passert. Denne tiden er nå lengst forbi! Siden denne tid har teknologien kommet lengre og vi som kunder har blitt mer krevende i form av hva vi ønsker å gjøre med kameraene og kvaliteten vi forventer av dem.

Viltkameraene fra Reolink er blitt en skikkelig vinner i dagens marked innenfor hytteovervåking og viltkamera. Her får du kamera som lader seg selv opp med medfølgende solcellepanel, intern lagring, app-tilkobling via 4g og med både mikrofon og høyttaler. Enkelte kameraer er utstyrt med PT-funksjonen. Dette står for "pan and tilt" og er en egen motor inne i kamerahuset som gjør at du kan kjøre kameraet 355 grader og 140 grader tilt. Her kan du uten problem styre kameraet fra telefonen din og kan derfor enkelt følge motivet fra side til side, eller flytte deteksjonsområdet uten å behøve å ta på kameraet.

Mange er naturlig skeptiske til dette å sette opp et viltkamera med 4g da de er usikre på hvor mye datatrafikk dette vil kreve. Heldigvis er dette helt basert opp på hvor mye man er inne på appen til kameraet for å justere kameraet, eller hvor mye du ønsker å se direkte fra kameraet. Enkelt tommelfingerregel er at man kan vente at ved mye aktivitet kan man forvente 1 gb forbruk i datatrafikk pr mnd. For mange er dette da nok å ha et enkelt data SIM-kort, andre velger å ha et tvilling Sim-kort for å enklere ha kontroll på hvor mye data som er brukt på kameraet.

Kameraene fra Reolink er utstyr med både mikrofon og høyttaler. Dette er for at man kan ha en toveiskommunikasjon mellom hva som skjer der kameraet står og der hvor du står med din telefon. For de fleste er dette en praktisk egenskap dersom man er ute etter et overvåkingskamera f.eks på hytta, campingvognen, el. Høyttaleren er klar og tydelig og man kan tydelig kommunisere at du har sett hva som foregår fremfor kameraet. Erfaringsmessig har vi sett oss nødt til å bruke denne funksjonen på vilt har vært oppe i kameraet og man har vært bekymret for at elgen skal enten klø seg mot kameraet, eller om den kan finne på å slikke over kameralinsen og skitne denne til.

Reolink har også kameraer som kan overføre data over Wifi. Dette er gjerne for de hytteeierne som har Wifi på hytta og ønsker å ha kontroll på hytta mens man er borte. Dette er kameraer som både kan være drevet av nettstrøm, men enkelte modeller kan også drives ved bruk av solceller. Wifi kameraene kan også utstyres med spotlight for å belyse bevegelsene som skulle komme i deteksjonsområdet sitt. På denne måten blir man raskt var på at man er oppdaget av kameraet og man på videoen identifisere hvem eller hva det er som går fremfor.